Що означає бути дорослим. Насправді ми всі в дитинстві хочемо бути дорослими. Задля того, щоб вирішувати що робити, куди йти, яке вбрання й їжу собі придбати. Допоки ми діти за нас вирішує це хтось інший. Або ні? Може з вами розмовляли, й з дитинства дозволяли самому вибирати й купували Вам саме те, що ви вибрали? В кожного по-різному й тому є питання, а от відповідь для кожного буде своя.

Що характеризує дорослого? Самостійність та незалежність. У всьому: дії, думки,відчуття. Людина вміє прийняти на себе відповідальність за всі свої рішення й дії зроблені, або не зроблені, чому? Бо доросла людина керується розумом, а не почуттями, це логіка і реалізм, тобто спокійний аналіз і об’єктивні оцінки того, що відбувається. Доросла людина, не цікавиться ні страхами, ні надіями: вона зважує за і проти, зважує ризики і приймає оптимальне рішення, при наявній інформації. Тобто подумав – зробив, чи прийняв рішення – виконав. Якщо мова про дорослість чоловіків, то це в першу чергу визначається його відповідальністю (це про його батьків й міцність родини жінку/дітей у тому числі), дорослість жінки – її дбайливістю (так само до чоловіка, батьків та виховання та підготовлені до самостійності й щасливі діти). Дорослу людину відрізняє мислення та спосіб життя, своїми вчинками та словами, і звісно, що зовнішнім іміджем – манерою триматися і говорити, бо людина поважає себе, тримається впевнено і з гідністю.

Звісно, що у дорослості є свої фарби, свої відтінки. Якщо люди, дорослі тільки зовні, вони виконують свої дорослі обов’язки примусово, і це все відбувається в ролі страждальця і мученика. На відміну від цього, внутрішньо доросла людина, яка самостійно вибирає бути дорослим, тобто хоче бути дорослою, для неї природньо робити все від душі, по схильності, по ціннісній спрямованості. Такий дорослий, внутрішньо зріла людина, перестає істерично шукати на кого можна спертися або на кого можна скинути відповідальність бо добровільно бере на себе відповідальність і сам є опорою і собі, і іншим. При цьому доросла людина вміє своєчасно користуватися потрібними особистісними ролями, в тому числі бути батьком/матір`ю, або дитиною. Й ви МОЖЕТЕ проявляти грайливість, безпосередність, радість й “дуріти”, коли захочете, бо вираження внутрішньої свободи, це гідна якість справжньої дорослої людини. Будьте собою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *